Wat doet een hovenier?

Een hovenier verricht diverse werkzaamheden in de tuin. Van het aanleggen van een tuin, tot tuinonderhoud. Een hovenier is ook wel te vergelijken met een tuinman. Bij tuinaanleg gaat het echt om het aanleggen van een compleet nieuwe tuin. Vaak begint het met alleen een stuk grond waar een hovenier naar wensen van de klant een tuin van maakt. Ook doet een hovenier aan tuinrenovatie, hierbij is er sprake van een huidige tuin die aangepakt wordt. Bijvoorbeeld door een geheel nieuw tuinontwerp of alleen kleine aanpassingen. Of als een tuin vol staat met groen en planten dan zorgt de hovenier voor het onderhouden van de tuin om het er weer netjes uit te laten zien. Bestrating is ook een groot onderdeel van een hovenier. Er zijn verschillende soorten en maten stenen met veel mogelijkheden. Voor een mooie of praktische tuin is een tuinontwerp de basis. Zoekt u een tuin die kindvriendelijk is of juist onderhoudsvriendelijk, dan kan de hovenier door middel van een tuinontwerp precies voldoen aan uw wensen.

Werkzaamheden

  • Ontwerpen van tuin of gazon
  • Inrichting van de tuin met planten of gazon
  • Graaf/grondwerkzaamheden
  • Aanleg van (sier)bestrating zoals een oprit of terras
  • Leveren van zand/aarde en andere materialen
  • Plaatsen van schuttingen, vlonders etc.
  • Tuinonderhoud van gazon of tuin

Snoeien

Er zijn vaak veel vragen over snoeien, wanneer moet het gebeuren, welke materialen zijn er nodig etc. Een hovenier of tuinman weet ook veel af van het snoeien van bomen of struiken. Voor het snoeien is namelijk enige vakkennis nodig, zo weet een specialist dat men nooit onder de 5 a 10 graden vorst mag snoeien in verband met bevriezing. Ook is het voorjaar niet altijd het juiste tijdstip om te snoeien, veel mensen willen hun struik of boom snoeien in het voorjaar om de tuin weer netjes te hebben voor de zomer. Vragen omtrent snoeien of andere werkzaamheden? Neem eens vrijblijvend contact op met Hoveniersbedrijf De-stratenmaker.nl. Door hun jarenlange ervaring voorzien zij u graag van kundig advies.

Bedrijven voor een hovenier

Een hovenier natuurlijk werkzaam zijn bij een hoveniersbedrijf. Maar ook een gemeente of een ander bedrijf waarbij er werkzaamheden in de tuin bij nodig zijn. Denk hierbij aan een dierentuin, pretpark of golfvereniging waar veel grond is wat onderhouden moet worden. Ook zijn er hoveniers die zelfstandig een bedrijf beginnen en klussen hebben bij mensen thuis in de tuin of op openbare plekken.