Er zijn verschillende materialen beschikbaar wanneer u op zoek bent naar nieuwe ramen. Zo is er de keuze uit bijvoorbeeld houten, aluminium of PVC ramen. Elk materiaal heeft voor- en nadelen, daarom is het verstandig om te kijken wat voor wensen u heeft en welk materiaal daar het beste bij aansluit. PVC ramen hebben vele voordelen en is bovendien de goedkoopste optie. Wanneer u dus op zoek bent naar nieuwe kozijnen, is dit materiaal zeker een goede optie. Zo kan dit materiaal de uitstraling hebben van bijvoorbeeld aluminium of hout, maar betaalt u er minder voor. Een ramen expert van C-T-B brengt u graag op de hoogte van de mogelijkheden en prijzen.

Voordelen

PVC ramen hebben vele voordelen. Zo is het, zoals eerder gemeld, goedkoper dan andere materialen. Daarnaast heeft dit materiaal een goede isolatiewaarde, waardoor uw woning goed geïsoleerd wordt. Hierdoor bespaart u geld op uw energierekening. Het heeft weinig onderhoud nodig, wat u veel tijd en geld scheelt. Er zijn veel merken die PVC ramen maken, waardoor er veel verschillende opties zijn. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren, zodat u een kleur kunt kiezen die bij uw woning past. Dit materiaal hoeft niet geschilderd te worden, waardoor de beste optie voor een kleur een tijdloze kleur is, zodat u hier jaren van kunt genieten.

Onderhoud

PVC ramen hebben weinig onderhoud nodig. Zo hoeft u ze niet te schuren en schilderen, zoals bij houten raamprofielen. Dit scheelt u veel tijd en geld, waardoor PVC kozijnen niet alleen goedkoper zijn in aanschaf, maar ook in onderhoud. Om de raamprofielen mooi te houden, hoeft u ze alleen af en toe te controleren en schoon te maken met een nat doekje. Agressieve reinigingsmiddelen zorgen voor schade, dus het is niet aan te raden om deze te gebruiken. Daarnaast is het verstandig om ze eens per jaar opnieuw af te kitten, wanneer dit nodig is. Eén keer per jaar een controle uitvoeren op uw raamprofielen is voldoende.

Prijzen

De prijzen voor PVC ramen verschillen. Zo hangt het ervan af voor welk merk u kiest, welke kleur u kiest en hoe groot de kozijnen moeten zijn. Daarnaast hangt het ervan af of u een vakman inschakelt om ze te plaatsen, of dat u dit zelf doet. Ook kan het zijn dat u voor subsidies in aanmerking komt, wat u veel geld kan schelen. Zoek dit daarom goed uit voordat u begint met het renoveren van uw woning. Een vakman vertelt kan u gedetailleerde prijzen vertellen, aangepast op uw situatie en wensen. Neem daarom voor meer informatie en advies contact op met een professional.