Garagedeuren zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Bent u op zoek naar een nieuwe garagedeur? Vraag dan advies aan een klusbedrijf. Zij helpen u en geven u graag informatie over garagedeuren en advies over wat bij uw garage past. Daarnaast installeren zij de garagedeuren ook voor u. Niet alleen kan een klusbedrijf of een specialist op het gebied van garagedeuren u advies geven over de deuren zelf, maar ook over bijvoorbeeld een vingerknelbeveiliging en andere extra opties voor garagedeuren. Vraag daarom altijd om advies bij een gespecialiseerd klusbedrijf.

Soorten garagedeuren

Er zijn verschillende soorten garagedeuren waar u uit kunt kiezen als u op zoek bent naar een garagedeur. Zo bestaan er sectionaaldeuren, roldeuren, kanteldeuren en openslaande deuren. Elke soort deur heeft voor- en nadelen en voor iedere smaak is wat wils. Doordat er verschillende manieren zijn waarop een garagedeur gemaakt kan worden en geopend kan worden, kunt u een keuze maken die het beste bij uw wensen past. De ene deur gaat op een manier open waardoor er weinig ruimte wordt ingenomen. De andere deur kan juist op verschillende manieren open, bijvoorbeeld gedeeltelijk zodat u met uw fiets naar binnen kan of helemaal, zodat uw auto in uw garage kan.

Sectionaaldeur

Een sectionaaldeur is een garagedeur die bestaat uit panelen. Hierbij lopen de panelen van beneden naar boven via een geleiderails. Bij het plafond lopen de panelen de garage in, waardoor de garagedeur boven hangt en geen ruimte in beslag neemt. Sectionaaldeuren kunnen automatisch en met de hand aangestuurd worden, het is maar net waar u voor kiest.

Roldeur

In tegenstelling tot de sectionaaldeur, is er bij een roldeur geen sprake van stangen en geleiderails. Een roldeur rolt gewoon op, naar boven toe. U kunt, bijvoorbeeld met uw auto, tot vlak voor de deur rijden zonder dat u de garagedeur blokkeert. Doordat er geen sprake is van stangen, scheelt dit in ruimte in uw garage. Een roldeur is vaak automatisch.

Kanteldeur

Een kanteldeur is een stevige deur, die niet gerold kan worden maar in dezelfde positie blijft. Deze wordt vaak omhoog gehaald, waardoor u niet te dichtbij kunt staan met uw auto. De garagedeur blijft boven hangen wanneer deze open staat. Deze garagedeur is dus minder flexibel.

Openslaande deur

Openslaande garagedeuren zorgen vaak voor een authentieke uitstraling. Deze garagedeuren zijn vaak in hout verkrijgbaar en slaan dus open zoals normale deuren. Openslaande deuren passen goed bij oudere huizen, maar kunnen ook juist dat contrast aanstippen tussen oud en modern.

Schakel een specialist in!

GaragedeurenAls u op zoek bent naar nieuwe garagedeuren, dan is het verstandig dat u een specialist inschakelt. Er zijn verschillende garagedeuren waar u een keuze uit kan maken, maar er zijn ook methodes van beveiliging waarvan u op de hoogte moet zijn. Akrol specialist op het gebied van garagedeuren kan u advies en informatie geven over de verschillende soorten en opties voor garagedeuren.