Misschien beschikt u over twee rechterhanden en is het uitvoeren van klussen aan huis een fluitje van een cent. In dat geval kunt u bijvoorbeeld prima zelf stukadoren. Hierbij maakt u muren en plafonds egaal met pleister. Het kan natuurlijk ook zijn dat u liever een team van specialisten inschakelt. Het is een flinke klus, die met een aantal handige tips voor stukadoren echter prima en goedkoop af te ronden is. Komt u er toch niet zelf uit? Schakel dan een vakman in via Stukadoorsbedrijf Coqual. Probeer het eerst zelf via onderstaand stappenplan.

Goede voorbereiding is het halve werk

StukadoorDe juiste voorbereiding is essentieel om van het stukadoren een succes te maken. Zo dient u van tevoren alle wanden goed schoon te maken. Vet- en stofresten kunnen het stukadoren namelijk behoorlijk verpesten. Alleen met een schoon oppervlak is het mogelijk om een egale wand te creëren. Ook is de kans aanwezig dat u later in de muur lelijke vlekken en roestplekken ontdekt. Zorg er daarnaast voor dat de vloer goed is afgedekt. Het zou immers jammer zijn wanneer er rommel op terecht komt. Stucwerk op een houten vloer laat namelijk vlekken na, en dat zou uiteraard erg zonde zijn. Protectiecarton, ook wel stukloper genoemd, werkt het beste om de vloer goed af te dekken. Tenslotte is het handig om sterke verlichting te gebruiken. Met goed zicht maakt u tijdens het stukadoren namelijk geen fouten.

Afdekken en verven

Een aantal praktische tips maken het stukadoren zelf een stuk makkelijker. Hou deze dan ook altijd in uw achterhoofd. Zo is het zeer verstandig om voor de werkzaamheden alle stopcontacten af te sluiten. Daarnaast dient u ze af te dekken met speciale plaatjes. Voor het stukadoren heeft de ondergrond vaak een behandeling nodig. Het bevat bijvoorbeeld donkere plekken die nog even behandeld moeten worden met een likje verf. Een tip is om deze donkere vlekken altijd te verven met latex. Andere verf heeft namelijk geen effect. Doorgaans is een blokkwast prima materiaal voor deze klus.

Goedkoop een stukadoor inschakelen

StukadoorsbedrijfMisschien bent u niet heel handig. In dat geval is het niet verstandig om zelf te gaan stukadoren. Gelukkig zijn er genoeg specialisten in uw buurt te vinden. Voor een zo goedkoop mogelijke stukadoor kunt u het beste offertes met elkaar vergelijken. Het internet biedt voldoende mogelijkheden om een simpel een offerte aan te vragen. Vrij goedkope stukadoors werken met voorspack spuitwerk en een spuitmachine. Voor het laten behandelen van een muur bent u voor 90 vierkante meter ongeveer €700 kwijt.

Zelf voorbereiden

Om zo goedkoop mogelijk te stukadoren kunt u eventueel ook zelf al wat voorbereidend werk doen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van behang en het afdekken van de grond en meubels. Daar heeft u echt geen twee rechterhanden voor nodig. Dit scheelt de stukadoor zelf werk, waardoor hij minder kosten in rekening brengt.