Het isoleren van de spouwmuur is een van de goedkoopste, maar toch meest effectieve manieren van isoleren. Vanuit dit oogpunt bekeken is dit dus een goede combinatie. Onderstaand meer informatie over deze isolatievorm.

Wat is spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur zijn twee muren met daartussen een stuk lucht van een aantal centimeters. De spouwmuur beschermd de binnenste muur van uw huis tegen vocht dat van buiten naar binnen komt. U kunt de keuze maken om isolatie materiaal in de spouwmuur te plaatsen voor een goede isolatie in uw huis. Dit noemt men spouwmuurisolatie. In de meeste huizen gebouwd voor ongeveer 1980 is het gebruikelijk dat er geen spouwmuurisolatie in zit. Heeft u een huis zonder spouwmuurisolatie? Dan is het een goede keuze om toch spouwmuurisolatie te overwegen. Met spouwmuurisolatie bespaart u een behoorlijk aan energiekosten en geeft extra comfort aan uw woning.

Wat zijn de voordelen

Spouwmuurisolatie heeft een groot aantal voordelen. Hierbij een aantal voordelen op een rijtje:
1. Energiebesparing – Door spouwmuurisolatie zorgt u ervoor dat de warmte die u stookt binnen uw huis blijft. Op deze manier hoeft u uw kachel minder lang aan te doen en bespaard u een hele hoop kosten.
2. Minder geluidsoverlast – Door de goede isolatiewaarde heeft u ook het voordeel dat de geluiden van buiten uw huis minder makkelijk binnenkomen. Ideaal voor als u aan een drukke weg woont bijvoorbeeld.
3. Snel terugverdiend – Omdat het plaatsen van spouwmuurisolatie redelijk goedkoop is, en het veel kosten bespaart, heeft u snel de kosten terugverdiend. Gemiddeld duurt het ongeveer 4 tot 8 jaar tot de kosten weer zijn terugverdiend.
4. Comfort – De temperatuur in uw huis wordt meer constant en u heeft geen last meer van externe geluiden. Dit biedt voor u meer wooncomfort.
5. Waarde van uw huis om hoog – U draagt een steentje bij aan een beter milieu. Door de energie die u bespaart vermindert u de co2 uitstoot. Dit is natuurlijk goed voor het milieu, maar uw huis krijgt hierdoor ook een beter energielabel. Hierdoor wordt de waarde van uw woning verhoogd.

Prijzen

De prijzen van spouwmuurisolatie verschillen natuurlijk veel per woning. Per gemiddelde Nederlandse woning moet u ongeveer €2000,- investeren als u spouwmuurisolatie laat plaatsen. Per jaar bespaart u ongeveer €500,- aan kosten. Dit betekent dat u al snel de kosten van de installatie heeft terugverdiend.

Geïnteresseerd in spouwmuurisolatie?

Prijzen woningisolatie spouwmuurHeeft u nog geen spouwmuurisolatie en wilt u toch uw spouwmuren isoleren? Neem een kijkje op Isolatie-bedrijf.be en ontdek wat de mogelijkheden zijn. Het isolatiebedrijf is operatief in heel Vlaanderen en levert vakwerk tegen aantrekkelijk tarief. Isolatie Bedrijf heeft kennis van alle actuele subsidies.